School Square

Achtergrond.

Het samenbrengen van mens en werk geeft mij na al die jaren werken in de uitzendbranche nog steeds een kick. Het hebben van een fijne werkplek is voor velen enorm belangrijk. Iedereen heeft als het op werk aankomt zijn eigen drijfveren. Zo kiest een leraar veelal voor zijn vak om leerlingen verder te brengen. Voor mij is het bij elkaar brengen van mens en werk het mooiste vak dat er bestaat. Samen met docenten en scholen wil ik werken aan continuïteit in het leerproces van de leerling. 

Voordat ik School Square in 2017 ben gestart heb ik zeven jaar in de uitzendbranche gewerkt en mezelf gespecialiseerd in de onderwijssector. Een fascinerende en snel veranderende sector waar ik me graag in begeef. Door het oprichten van School Square komen twee werelden bij elkaar, waardoor ik volledig in mijn element ben.
De naam School Square komt vanuit de gedachte dat “het plein” de plek is waar mensen samenkomen. Veelal een plek waar zaken worden besproken en ideeën uitgewisseld. Het plein is tevens de plek waar je naartoe gaat als je een “local” wilt treffen voor informatie of omdat je de weg niet meer weet. School Square is de “local” in het noordelijk onderwijs.

Naast dat ik eigenaar ben van School Square heb ik gestudeerd aan de lerarenopleiding Algemene Economie. Ik weet dan ook wat de actuele thema’s zijn in het onderwijs en wat  het betekent om voor de klas te staan. Niet alleen het type onderwijs bepaalt de context voor de docent, maar meer nog de klas waar je de lessen gaat geven. Het is de meest waardevolle bagage die ik me kan wensen om te komen tot de beste match!

De juiste docent op het juiste moment, op de juiste plek.

Ewoud de Roos