Diensten

De juiste docent, op de juiste plek.

Werving en selectie docenten

Bij werving en selectie besteedt u de volledige sollicitatieprocedure uit aan School Square en vervolgens neemt u de docent zelf in dienst. Na indienstneming van de docent betaalt u School Square een van te voren afgesproken werving- en selectiefee.

Het proces

Stap 1.

U bespreekt samen met School Square het functieprofiel en past deze samen aan waar nodig > School Square checkt de docentenpool en bepaalt of er een match mogelijk is > indien er geen match mogelijk is, wordt de vacature geplaatst op de website, worden er diverse social mediakanalen ingezet en wordt er gebruik gemaakt van het School Square docentennetwerk.

Stap 2.

School Square gaat ALTIJD voor de beste match! De binnengekomen sollicitaties worden beoordeeld en geselecteerd > School Square plant sollicitatiegesprekken en voert een STARR-gesprek met de sollicitant. Tevens worden de vijf rollen van de docent besproken  > bij elke mogelijke match wordt er een voorstelprofiel voor u gemaakt > tijdens het gehele proces wordt u ge├»nformeerd over de voortgang.

Stap 3.

School Square stelt de beste kandidaten aan u voor, met een argumentatie waarom zij geselecteerd zijn > School Square plant voor u en de kandidaten sollicitatiegesprekken op school > de kandidaten worden voorbereid op de sollicitatiegesprekken.

Alleen bij een geslaagde match en het in dienst nemen van de docent, wordt de werving- en selectiefee bij u  in rekening gebracht. School Square hanteert namelijk het principe: no cure, no pay!

Voor meer informatie over werving en selectie of het uitzetten van een vacature, neem contact op met School Square.

Neem contact met ons op