Informatie

De juiste docent, op de juiste plek.

Over School Square

Het samenbrengen van mens en werk geeft mij na al die jaren werken in de uitzendbranche nog steeds een kick. Ik weet hoe belangrijk werk is in een mensenleven. Iedereen heeft als het op werk aankomt zijn eigen drijfveren. Zo kiest een leraar voor zijn vak omdat hij leerlingen wil voorbereiden op de arbeidsmarkt. Voor mij is het bij elkaar brengen van mens en werk het mooiste vak dat er bestaat. Samen met docenten en scholen wil ik werken aan continuïteit in het leerproces van de leerling. 

De afgelopen zeven jaar heb ik in de uitzendbranche gewerkt en heb ik mezelf gespecialiseerd in de onderwijssector. Een fascinerende en snel veranderende sector waar ik me graag in begeef. Door het oprichten van School Square komen twee werelden bij elkaar, waardoor ik volledig in mijn element ben. Wat is er vervolgens beter dan samenwerken met iemand die in zijn kracht staat en het dolgraag voor je wil regelen?
De naam School Square komt vanuit de gedachte dat "het plein" de plek is waar mensen samenkomen.
Veelal een plek waar zaken worden besproken en ideeën uitgewisseld. Het plein is tevens de plek waar je naartoe gaat als je een "local" wilt treffen voor informatie of omdat je de weg niet meer weet. School Square is de "local" in het noordelijk onderwijs.

Naast dat ik eigenaar ben van School Square volg ik de lerarenopleiding Algemene Economie. Ik weet dan ook wat de actuele thema’s zijn in het onderwijs en wat  het betekent om voor de klas te staan. Niet alleen het type onderwijs bepaalt de context voor de docent, maar meer nog de klas waar je de lessen gaat geven. Het is de meest waardevolle bagage die ik me kan wensen om te komen tot de beste match!

De juiste docent op het juiste moment, op de juiste plek.

Ewoud de Roos
School Square